María Celia Baldovino
Biographic Data
| ID | 8907836 |
|---|---|
| NAME | María Celia Baldovino |
| GIVEN NAMES | María Celia |
| FAMILY NAME | Baldovino |
| SIGNATURE | BALDOVINO M C |
| AFFILIATIONS | Instituto de Biología Subtropical‐CONICET‐Universidad Nacional de Misiones Puerto Iguazú Argentina |
| VERIFIED | No |
| TOTAL WORKS | 3 |
| TOTAL CITATIONS | 0 |
| WORKS AS AUTHOR | 3 |
| WORKS AS EDITOR | 0 |
| FIRST PUBLICATION YEAR | 2000 |
| LATEST PUBLICATION YEAR | 2022 |
| H-INDEX | 0 |
Urine washing in urban robust capuchin monkeys ( Sapajus sp.)
In primates, urine washing (UW) is a behavior in which individuals intentionally deposit urine on their bodies. Social and nonsocial hypotheses have been proposed to explain the adaptive function of this behavior. For capuchins, different functions have been assigned for UW, suggesting it as a flexible behavior, but studies have been mainly in captivity. However, no investigations have been performed in urban environments, where these animals can…
Infanticide in black capuchin monkeys ( Cebus apella nigritus ) in Iguazú National Park, Argentina
We report here one observed and two potential cases of infanticide during a brief period of 1 month after a dominant male replacement in one group of black capuchin monkeys in Iguazú National Park, Argentina. We also compile infant disappearances and demographic data in seven groups followed from 1–14 years. Behavioral and molecular data showed that the probability that an infanticidal male would kill his own progeny is very low in this species. …
Sleeping site preferences in tufted capuchin monkeys (Cebus apella nigritus)
The characteristics and availability of the sleeping sites used by a group of 27 tufted capuchin monkeys (Cebus apella nigritus) were studied during 17 months at the Iguazú National Park, Argentina. We tested different hypotheses regarding possible ultimate causes of sleeping-site selection. Most sleeping sites were located in areas of tall, mature forest. Of the 34 sleeping sites the monkeys used during 203 nights, five were more frequently used…
No prominent works on this page.
Sleeping site preferences in tufted capuchin monkeys (Cebus apella nigritus)
The characteristics and availability of the sleeping sites used by a group of 27 tufted capuchin monkeys (Cebus apella nigritus) were studied during 17 months at the Iguazú National Park, Argentina. We tested different hypotheses regarding possible ultimate causes of sleeping-site selection. Most sleeping sites were located in areas of tall, mature forest. Of the 34 sleeping sites the monkeys used during 203 nights, five were more frequently used…
Infanticide in black capuchin monkeys ( Cebus apella nigritus ) in Iguazú National Park, Argentina
We report here one observed and two potential cases of infanticide during a brief period of 1 month after a dominant male replacement in one group of black capuchin monkeys in Iguazú National Park, Argentina. We also compile infant disappearances and demographic data in seven groups followed from 1–14 years. Behavioral and molecular data showed that the probability that an infanticidal male would kill his own progeny is very low in this species. …
Urine washing in urban robust capuchin monkeys ( Sapajus sp.)
In primates, urine washing (UW) is a behavior in which individuals intentionally deposit urine on their bodies. Social and nonsocial hypotheses have been proposed to explain the adaptive function of this behavior. For capuchins, different functions have been assigned for UW, suggesting it as a flexible behavior, but studies have been mainly in captivity. However, no investigations have been performed in urban environments, where these animals can…
Animal Behavior and Reproduction (3 works) · Animal Vocal Communication and Behavior (3 works) · Biology (3 works) · Primate Behavior and Ecology (3 works) · Psychology (2 works) · Aggression (1 work) · Agonism (1 work) · Agonistic behaviour (1 work) · Biochemistry (1 work) · Cebidae (1 work)